Mikrodust AB

Mikrodust är ett entreprenöriellt, gediget och fint Lundabolag, med erfaren personal och med produkter som omfattar både hård- och mjukvara. Den nyutvecklade produktplattformen AtoMik® (inkluderande en spännande Cloudlösning), som utgör ett unikt värdeerbjudande i branschen, har skapat förutsättningar för en mycket spännande expansion och tillväxtresa. Som ett led i att utnyttja tillväxtpotentialen har grundare/ägare och styrelse beslutat att vår nästa VD i första hand ska fokusera på de kommersiella och affärsutvecklande aspekterna i bolaget. Vi söker därför en framåtlutad, resultatorienterad och grundad person som förstår möjligheterna (och utmaningarna) med tekniskt avancerade produkter och som passionerat vill ta sig an vår fortsatta internationella expansion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden 

Din huvudsakliga uppgift är ett tillsammans med bolagets ledning öka försäljningen samt fortsätta utveckla erbjudande/pris/affärsmodell. Arbetet kommer framför allt att innebära: 

 • Affärs- och säljstrategiutveckling
  • expansionsstrategi och affärsmodell
  • växa och expandera genom partnerskap/integratörer
  • baserat på kundnytta vidareutveckla bolagets erbjudande och huvudprodukt AtoMik® 
  • vägleda kring nya produkter och tjänster med potential
 • Leda det dagliga arbetet inklusive ansvara för bolagets löpande förvaltning
 • Ansvara för bolagets budget/prognostisering och rapportera till styrelsen 

Tjänsten är på heltid med placering på vårt kontor i Lund (Ideon). Med stöd från styrelsen och tillsammans med ledningsgruppen får du ansvar att ta bolaget till nästa nivå. Arbetet kräver planerat resande såväl i Sverige som internationellt (främst i norra Europa), men huvuddelen av arbetet kommer att utföras från vårt kontor. Du har personalansvar för ledningsgruppen som omfattas av sälj, ekonomi, operations, teknik och utveckling. Bolaget har ytterligare ett 15-tal kvalificerade medarbetare (merparten civilingenjörer).  

Kvalifikationer och personlighet 

För att kunna trivas och göra ett bra jobb är vår uppskattning att du har minst 10 års arbetslivserfarenhet där i alla fall fem av dessa varit i en säljledande position med P/L ansvar. Erfarenhet av tekniskt komplexa produkter (gärna tillverkningsnära) är ett mycket starkt önskemål. Erfarenhet av massproduktion av produkt- och elektroniktillverkning (EMS) och/eller förståelse för kundbehov inom elektronikproduktion och produktionstest är också mycket meriterande. Erfarenhet av ledningsgrupp och att leda personal (kan också i större bolag vara på affärsområdesnivå) är ett krav. Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska är en förutsättning liksom körkort. 

Utbildningsmässigt har du mest troligt en civilingenjörsutbildning vilken du toppar med ett gediget kommersiellt och strategiskt intresse. 

Det är en förutsättning att du behärskar att analysera en balans- och resultaträkning, förstår sambandet däremellan och kan reagera om något inte verkar stämma. 

Som person har du en stark säljådra och goda ledaregenskaper med utgångspunkten att frigöra medarbetares maximala potential. Du brinner för att utveckla och effektivisera affären och organisationen samtidigt som du har förmåga att vara rak, tydlig, beslutsam, mål- och resultatinriktad. 

Vi är ett litet bolag med en entreprenöriell stämning. Det är därför helt avgörande att du uppskattar ett sådant klimat och kan se fördelarna med korta beslutsvägar, en närvarande styrelse/ägare samt engagerade och drivna kollegor. Att du är ödmjuk och prestigelös tar vi för givet!

För rätt person finns goda möjligheter till delägarskap/optionsprogram. Vår ambition är att hitta en lösning som passar just dina förutsättningar.

Kontakt och ansökan

Vänligen bifoga CV och ett motivationsbrev, på svenska, som utifrån vad du känner till om tjänsten svarar på:

●      Varför vill du jobba som Affärsutvecklande VD?

●      Vad tror du framför allt att du kan bidra med som Affärsutvecklande VD?

Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena Heijmink, helena.heijmink@comcube.se, 070-554 03 42 eller Helena Fransson, 070-554 05 04, som hjälper oss i detta uppdrag. Du ansöker om tjänsten genom att följa denna länk: https://comcube.varbi.com/se/what:job/jobID:696365/ Vi arbetar med löpande urval.

Vi tar endast emot ansökningar via denna länk! Välkommen med din ansökan!

Notera! Omfattande referenstagning samt utdrag ur polismyndighetens belastningsregister kommer bli aktuellt för slutkandidat.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl ök
Löneform .
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3
Kontakt
 • Helena Fransson, 0705540504
 • Helena Heijmink, 0705540342
Publicerat 2024-03-15
Annons synlig t.o.m 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb