Demoskop AB

Demoskop ligger i branschens absoluta framkant vad gäller marknads- och opinionsundersökningar. Sedan mer än 30 år kombinerar vi tung expertis och erfarenhet inom opinion, samhällsundersökningar, varumärkesbyggande, kommunikation, arbetsliv, privatekonomi och företagande. Vi jobbar nära våra kunder och ser att det ger dem en affärsnytta som andra har svårt att ge.

För att möta växande efterfrågan förstärker vi nu vår organisation med en eller två analytiker. Arbetet är omväxlande och ställer krav på framför allt stark visuell och kommunikativ förmåga men också affärsintresse, kunddialog och kreativitet. Uppskattar du en dynamisk organisation, med högt i tak och korta beslutsvägar toppat med positiv teamkänsla och många skratt kan detta vara det perfekta jobbet för dig. Med rätt inställning och attityd kommer du att göra skillnad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Vi arbetar tillsammans i team där kvalitet, kreativitet och lust till uppgiften driver oss. Uppdragsgivarnas utmaningar och viljan att skapa insikter genomsyrar allt vårt arbete. Bland dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden ingår att:

  • analysera och bearbeta statistik och data
  • visualisera data och slutsatser. Exempelvis i form av dashboards och rapporter
  • kommunicera slutsatser baserad på statistik och data
  • delta vid kundmöten, offertskrivning, rapportsammanställning och presentationer 

Tjänsten är på heltid, och vi rekryterar både till vårt kontor i Stockholm och till vårt kontor i Göteborg. Du arbetar tätt med kollegor både i Stockholm och Göteborg och rapporterar till analyschef och ingår i något av våra fyra affärsområden; samhälle & opinion, marknad & media, arbetsliv & organisation samt privatekonomi. Vi arbetar under devisen frihet under ansvar och eftersom vi ofta befinner oss i hetluften har vi en varierande arbetsbörda, vilket vi ser som en fördel om du uppskattar. 

Kvalifikationer och personlighet

Du har arbetat med statistik, undersökningar och analys i minst tre år tidigare. Du är duktig på att visualisera data och att kommunicera i tal och skrift. Vidare har du adekvat akademisk examen (ekonomi, medie- och kommunikationsvetenskap, statsvetenskap, statistik, sociologi eller dyl.). Tjänsten förutsätter goda kunskaper i Microsoft Officepaketet, i synnerhet Power Point och Excel. Du har också tidigare arbetat i statistikverktyg så som SPSS och R. 

Eftersom tjänsten innebär daglig dialog, både muntligen och skriftligen, med kunder, samarbetspartners och leverantörer är det av stor vikt att du obehindrat uttrycker dig på såväl svenska som engelska.

Som person är du analytisk, engagerad och prestigelös. Du har ett digitaliserat tankesätt och en kreativitet, utöver det vanliga, som ofta bidrar till smarta lösningar. Ett levande intresse för omvärldsutveckling ser vi som en förutsättning.

Kontakt och ansökan

I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Vi tillämpar löpande urval. Vänligen inkludera, i din ansökan, CV och ett motivationsbrev som svarar på:

  • Varför är du intresserad av att arbeta som analytiker på Demoskop?
  • Vad tror du framför allt att du kan bidra med som analytiker? 

Har du några frågor är du mycket välkommen att kontakta oss via e-post på helena.fransson@comcube.se. Du ansöker om tjänsten genom att följa denna länk: 
https://comcube.varbi.com/what:job/jobID:622243/?lang=se

Välkommen med din ansökan! Vi tar endast emot ansökningar via ovan länk.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl ök
Löneform .
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/12
Kontakt
  • Helena Fransson, 0705540504
  • Helena Heijmink, 0705540342
Publicerat 2023-04-24
Annons synlig t.o.m 2023-06-24

Tillbaka till lediga jobb